Wie zijn we?

gezinsfoto

Hallo! Ik ben Barbara, mama van Michiel en Victor, beste maatje van Pascal. Ik omschrijf mezelf graag als een idealist, een perfectionist, een creatieve duizendpoot. Carrière-gewijs heb ik op mijn bijna 34e al heel wat watertjes doorzwommen. Daarin zit mijn constante drive naar nieuwigheden verborgen, maar ook de schrik om vast te roesten in dingen die ik niet graag doe.

Zo wist ik al tijdens mijn lerarenopleiding dat ik niet mijn hele leven in het onderwijs wilde slijten. De angst voor de sleur om jaar na jaar hetzelfde te doen, zat er toen al in. Daarom besloot ik om na die opleiding nog een bijkomend diploma in de journalistiek te behalen. Op die reis proefde ik van de ervaring om achter de schermen bij Ketnet en het Journaal te werken, maar van het copywriterswerk om de communicatie naar één bepaalde doelgroep te verzorgen. Na drie jaar op de cultuurdienst in As vond ik de tijd rijp om de stap naar het onderwijs te zetten. Michiel was intussen bijna een jaar en ik voelde de onrust opkomen. Acht jaar gaf ik mijn hart en ziel aan de leerlingen op school, waarvan ik er vier combineerde met een bijberoep: freelance journalist en vormingswerker. 1 januari 2015 was een speciale dag omdat ik vanaf toen de sprong waagde om fulltime freelancer te worden.

SONY DSCWaarom fulltime freelancer? Omdat het leven te kort  is om dingen te doen die je niet graag doet, niet met je volle passie, waar je hart niet ligt. Omdat ik voelde dat ik mijn bijberoep niet ten volle kon benutten omdat het ‘maar’ mijn bijberoep was. Omdat ik aanvragen kreeg die ik moest weigeren, terwijl ik voelde dat mijn hart niet meer in het onderwijs lag. Omdat het leven aan de durvers is. Omdat ik hierin mijn creatief ei kwijt kan.

De bouwstenen van etCeterAs blijven behouden: vorming, teksten, ecologie.

Aangenaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.