Dagen zonder vlees, tip 39/40

Heerlijk om in de koelkast te hebben staan en elke dag een beetje uit te nemen. Om te combineren met andere groenten in een slaatje of bij een warme maaltijd.

Winterslaatje met kool en en wortelen een recept uit Plant Power van Lisette Kreischer

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 50 gr walnoten
  • 100 gr witte kool
  • 100 gr rode kool
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise of veganaise
  • 6 tl mosterd
  • 1,5 tl appelazijn
  • 3 tl olijfolie
  • 3 tl citroensap
  • 1 tl rasp van citroenschil

Werkwijze:

  1. Was de wortel toe den snijd in stukjes of rasp fijn.
  2. Crush de walnoten met de hand in grove stukken.
  3. Snijd de witte en de rode kool in heel dunne reepjes of rasp ze met de mandoline.
  4. Meng dit met de geraspte wortel.
  5. Maak de dressing door de yoghurt te mengen met mayonaise, mosterd, appelazijn, olijfolie en citroenrasp en -sap.
  6. Voeg de dressing toe aan het koolmengsel en laat even staan, zodat alle smaken op elkaar kunnen inwerken en de kool wat zachter kan worden.
  7. Werk af met de walnoten en breng op smaak met peper en een snuifje zout.

Optie: voeg wat rozijnen en eventueel mandarijntjes toe.