Dagen zonder vlees, tip 36/40

Risotto, voor als je eens snel een overheerlijk gerecht op tafel wil toveren waarvan iedereen mee-eet zonder te mopperen dat er geen vlees in zit.

Ingrediƫnten voor vier personen

  • 300 gr risotto
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 250 gr gemengde bospaddenstoelen
  • klont(je) echte boter
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • een glas witte wijn om te blussen
  • 1 liter water met 2 theelepels bouillon of kruidenzout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een goede gietijzeren (type Creuset) pan.
  2. Stoof hierin de fijngesnipperde sjalot en look.
  3. Voeg de risotto toe en meng even goed om totdat de risotto glazig wordt.
  4. Blus met witte wijn. Je mag nu niet meer roeren!
  5. Voeg ook de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zonder te roeren.
  6. Snijd intussen de paddenstoelen en stoof ze in wat boter of olijfolie.
  7. Voeg na ongeveer vijftien minuten de paddenstoelen bij de risotto en check even de structuur van de korrel: die zou nu zacht moeten worden. Voeg eventueel wat extra water toe als dat nog niet het geval is.
  8. Werk af door de Parmezaanse kaas onder het risottomengsel te roeren.

Smakelijk!