Dagen zonder vlees, tip 34/40

Voor als er binnenkort weer boontjes zijn. Of hoe je met boontjes perfect een hoofdgerecht kan maken door er de juiste smaken aan te te voegen!

Prinsessenbonen op z’n Bengaals van Dorien Knockaert 

Ingrediënten:

  • 2 koffielepels mosterdzaad
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 2 tenen knoflook
  • gedroogde of verse chilipeper
  • 250 gr aardappelen in frieten van ongeveer 1 cm dik gesneden
  • 500 gr prinsessenboontjes
  • 3/4 koffielepel grof zout
  • 5 eetlepels water
  • sap van 1/2 citroen
  • sesam- of arachideolie

Bereidingswijze:

  1. Neem een pan of pot waar alle ingrediënten in kunnen.
  2. Verhit wat olie op een middelhoog vuur. Voeg eerst wat mosterdzaad toe. Houd een deksel bij de hand, want de zaadjes kunnen gaan springen. Als het springen vermindert, voeg dan de kurkuma, knoflook en chilipeper toe en temper het vuur ietwat.
  3. Voeg de aardappelen toe en laat ze een minuutje ongestoord bruinen in de pan.
  4. Roerbak ze daarna vijf minuten.
  5. Roerbak nu ook de boontjes mee.
  6. Voeg na het roerbakken het zout en het water toe. Dek de pan af en temper het vuur nog meer.
  7. Laat alles garen in ongeveer twintig minuten.
  8. Haal op het einde het deksel weer van de pan en laat al roerend het laatste vocht verdampen.
  9. Breng de curry op smaak met wat citroensap.

Tip: dit kan als hoofdgerecht, maar is ook lekker met rijst.