Dagen zonder vlees, tip 32/40

Een eigen receptje, voor als er binnenkort weer paprika’s zijn om te vullen met allerlei lekkers!

Ingrediënten

  • twee paprika’s
  • 150 gr griesmeel
  • groentebouillon
  • 250 gr broccoli of andere moestuingroenten: wortel, pastinaak, warmoes, prei, koolrabi …
  • 150 gr verse, zachte geitenkaas
  • verse tuinkruiden: platte peterselie, oregano, rozemarijn
  • peper en zout
  • olie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Was de groenten. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snij hem in twee. Leg hem met de open kant in een ovenschotel met wat (olijf)olie.
  3. Kook de griesmeel in dubbel zoveel water met een blokje groentebouillon in ongeveer 15 minuten (of zoals de verpakking aangeeft).
  4. Snij intussen de moestuingroenten in kleine stukjes en blancheer ze kort in lichtgezouten water.
  5. Meng de gekookte griesmeel met de geblancheerde groenten en roer er de geitenkaas en de fijngesnipperde tuinkruiden bij. Kruid af met wat peper.
  6. Vul de paprika’s met het gierstmeelmengsel en bak het nog 20 à 25 minuten in de oven op 170°C.